Uncategorized

Welke soorten rouwstukken zijn er allemaal?

rouwbloemen

Wanneer er iemand in je omgeving overlijdt, moet je tijdens het rouwproces veel zaken regelen. Zoals bijvoorbeeld het uitkiezen van een passend rouwstuk. Ga je langs bij de lokale bloemist? Of bestel je online een rouwboeket via deze webshop? Alvorens je een rouwstuk bestelt is het van belang om te weten welke soorten rouwstukken er allemaal zijn.

Verschillende rouwboeketten

Bij het kiezen van rouwbloemen heb je de keuze uit verschillende boeketten, waaronder een rouwboeket, rouwkrans, biedermeier, rouwdruppel of rouwstuk. Al deze varianten zijn geschikt voor op de kist, maar kunnen ook naast de kist gelegd worden. Heb je moeite met het kiezen van een rouwstuk? Dan is het van belang om te weten welke vormen rouwstukken er allemaal zijn. In deze blog lees je meer over de betekenis van bloemen, kleuren en de mogelijke vormen voor het rouwstuk.

Betekenis van bloemen

De meeste bloemen hebben een bepaalde betekenis. Bij het kiezen van een rouwstuk is het van belang om te weten wat de betekenis is van de bloemsoorten in het boeket. Zo kun je een juiste boodschap meegeven. Hieronder hebben we de betekenis van diverse bloemen die regelmatig in rouwboeketten voorkomen op een rijtje gezet:

 • Orchidee: deze elegante bloem staat voor schoonheid en vrouwelijkheid.
 • Tulp: met deze bloem zeg je “ik bid voor je”. Tevens is de tulp ook het Nederlandse nationale symbool.
 • Iris: deze bloem staat voor mannelijkheid, wijsheid en optimisme.
 • Lelie: dit wordt gezien als het symbool voor hoop en staat voor vrouwelijkheid en zuiverheid.
 • Campanula: deze bloem staat voor vreugde.
 • Goudsbloem: deze staat voor dankbaarheid en een liefdevolle herinnering.
 • Aronskelk: deze bloem wordt in het Christendom gezien als het symbool voor de maagd Maria.
 • Rozen: de betekenis van een roos is afhankelijk van de kleur. Zo staat rood voor respect en liefde. Roze staat voor dankbaarheid, zuiverheid en geluk. Oranje voor waardering en sympathie. De betekenis van gele rozen is verbondenheid. Tot slot staan witte rozen voor liefde, puurheid en waardigheid.

Welke vorm rouwstuk kies je?

Bij het kiezen van een rouwstuk heb je de keuze uit verschillende vormen. Welke jij kiest is afhankelijk van je smaak en eventueel de smaak van de overledene. Een aantal vormen die veel voorkomen zijn: biedermeier, ovaal gebonden, druppelvorm, kruisvorm, hartvorm, stervorm, kransvorm en vlindervorm.

You Might Also Like

1 Comment

 • Avatar src='https://0.gravatar.com/avatar/04ef?s=32&d=http%3A%2F%2F0.gravatar.com%2Favatar%2Fad516%3D32&r=G' class='avatar avatar-32 photo' height='54' width='32' />
  Reply
  SmithGuh
  juni 25, 2021 at 4:12 am

  Sputnik V vaccination has begun in Slovakia. The provisioning of the Russian vaccine to the hereditary homeland was accompanied on a nationwide slight and led to the forgoing of Prime Succour Igor Matovich and a realignment of the government. As a issue, the wilderness received the Russian vaccine, in hostility of the reality that neither the European regulator nor the WHO has yet approved it.
  In neighboring Hungary, which approved the purpose of Sputnik in February as the pre-eminent in Europe, more than 50% of the perfected natives has already been vaccinated; in Russia – a puny more than 10%. In Slovakia, five thousand people signed up in place of the Sputnik vaccination.
  I can’t take part in the discussion right now – I’m very busy. I will be free to express my opinion.. You can present another article on this topic at this tie-up https://wigerdals.forsaljning.site

Laat een bericht achter

nl_NLDutch