Werk en inkomen

Zo ga je viraal op TikTok

Het is altijd leuk als je content op sociale media goed bekeken wordt. Er zijn dan ook een aantal manieren om sneller viraal te gaan op TikTok. Iets heel belangrijks is om originele content te plaatsen. Meegaan met trends is uiteraard ook een manier om ontdekt te worden, maar soms is het ook goed om je eigen creativiteit in de vrije loop te laten. 

Wat is originele content? 

Het is niet nodig om het wiel te herontdekken. Maar het is wel belangrijk dat je een idee hebt wat een nieuwe kijk geeft. Originele content is uniek, maar het hoeft niet per se nog nooit geplaatst te zijn. Door alle content die al bestaat is het ook moeilijk om zeker te weten dat het nog nooit is geplaatst. Je kan je content al uniek maken door een eigen draai te geven aan je TikTok’s door middel van de manier waarop je je TikTok’s edit. Als je bijvoorbeeld alsnog een trending geluid wilt gebruiken, dan kan je deze gebruiken als achtergrondmuziek, zonder dat het de hoofdfocus wordt. 

Waarom zou je dit plaatsen? 

Trends kunnen entertainend zijn, en kunnen ook helpen met het groeien op TikTok. Alleen trends zorgen er niet voor dat je echt een band creëert met je kijkers. Daarnaast kan het soms saai zijn voor degene die op TikTok aan het scrollen is, om dezelfde trend telkens opnieuw te zien. Op een gegeven moment zijn mensen daar wel op uitgekeken en is de kans ook groot dat ze jouw TikTok snel doorscrollen. Veel mensen zijn daarom juist op zoek naar content die ze nog nooit eerder hebben gezien. Als jij originele content plaatst is de kans groter dat mensen dit waarderen en likes, comments achterlaten en eventueel gaan volgen. Kortom, originele content geeft je meestal de mogelijkheid om een community op te bouwen, waarbij trends je even bekendmaken. 

Hulp nodig?

Het kan best wel lastig zijn om originele content te bedenken. Het kan dan ook de moeite zijn om een plan te maken. Dat begint natuurlijk met het bedenken van de content. Hierbij kan je nadenken om een eigen ‘serie’ te beginnen. Heb jij een leuke hobby? Dan kan je eventueel hier een serie over maken. Of ga je dag vloggen. Een vlog is natuurlijk geen origineel concept, maar je kan hier wel makkelijk je eigen draai aangeven. Daarnaast is het mogelijk om simpelweg TikTok’s te maken over dingen die je hebt meegemaakt en dit vertellen. Gaan je originele ideeën alsnog niet viraal? Dan kan Followersnet hierbij helpen. Wil je bijvoorbeeld een boost krijgen in je aantal likes? Het is mogelijk om TikTok likes te kopen bij Followersnet. Dit kan helpen om een community op te bouwen. 

You Might Also Like

    nl_NLDutch