Uncategorized

Verstandig oud goud verkopen

Met de goudprijzen die opnieuw stijgen en advertenties die contant geld voor uw oude gouden sieraden beloven klinkt het misschien nu erg aantrekkelijk Sommige methoden voor het verkopen van goud zijn ongelooflijk eenvoudig, maar als je de beste prijs wilt dan kun je het beste deze vier stappen volgen.

Controleer op antieke waarde

Vanzelfsprekend zou je geen vintage cartier horloge voor oud goud verkopen. Voordat je zelfs nadenkt over het smelten van sieraden voor contant geld, zorg er dan voor dat het stuk geen antiek is of een wederverkoopwaarde heeft buiten zijn waarde als schroot. Dit gaat hetzelfde op voor gouden munten. Je kunt je goud brengen naar een juwelier voor een taxatie, maar betaal geen beoordelingstoeslag voor iets dat zonder twijfelt veel waard is. Sommige juweliers zijn misschien bereid om een ​​gratis beoordeling te doen. Als je sieraden diamanten of edelstenen hebben, zoek dan naar een gerenommeerde juwelier. Met ofwel sieraden of munten zou een tweede mening geen pijn doen.

Weeg en prijs het

Als je er zeker van bent dat je sieraden klaar zijn voor de schroothoop, probeer dan de moeite van jezelf te berekenen. Controleer het gehalte van het goud (24k is puur) die ergens op de sieraden moet staan gestempeld. Weeg het met een goede keukenschaal, als je niet over een edelsteen- of sieradenschaal beschikt.

Goud wordt gewogen in grammen. Hiermee kun je waarschijnlijk al een inschatting maken aan de hand van de huidige goudprijs.

Het bedrag dat wordt aangeboden voor oud goud zal sterk variëren, afhankelijk van waar je het probeert te verkopen. Een onderzoek van de consumentenrapporten van november 2009 bracht dat Cash-for-Gold-bedrijven 11 procent betaalden tot 29 procent van de marktprijs voor goud, terwijl juwelenwinkels en pandjeswinkels ongeveer 35 procent tot 70 procent hebben betaald.

Smelters kunnen de hoogste prijzen aanbieden, maar ze mogen niet in kleine hoeveelheden goud handelen en ze kunnen raffinagekosten in rekening brengen. In tegenstelling tot de Cash-For-Gold-bedrijven, moet je waarschijnlijk verzendkosten betalen en je artikelen verzekeren. Als je op zoek bent naar internetkopers van goud, zoek dan naar degenen die de prijs weergeven die ze betalen voor goud en u een schatting geven voordat u uw sieraden inzendt. Kijk ook of ze je zending zullen verzekeren.. Je moet ook zoeken naar degenen die je items terug naar je toe sturen als je niet tevreden bent met hoeveel ze bieden.

Kijk rond

Kijk vervolgens naar verschillende sieraden en muntenwinkels en vraag hoeveel ze betalen voor het verkopen van goud, of als ze in je regio zijn, ga langs voor een offerte. Dan weet je wat je krijgt.

You Might Also Like

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    nl_NLDutch