Uncategorized

Een stappenplan om je huis in te richten

Een huis inrichten is niet zo simpel als de meesten denken. Sommige mensen vinden het te veel moeite en nemen dan liever gebruik van bijvoorbeeld serviced apartments in Amsterdam. Hierbij is je hele appartement volledig en knus ingericht. Maar vind je het juist leuk om zelf in te richten en kan jij wel wat hulp gebruiken? Lees dan snel verder!

Stap 1: Begin met de basis

Bepaal hoe je de kamers het huis of appartement wil gaan indelen en let vooral op de indeling van stopcontacten, lichtinval en ruimte in de kamer. Zo krijg je een goede indicatie of de kamer geschikt is voor de ruimte die jij voor ogen hebt. Als je eenmaal bepaald hebt waar de kamer voor gaat dienen kan je beginnen met het aanleggen van de basis. Dat houdt in: de vloeren, muren en kozijnen. Voor het aanleggen van de vloer is het vooral belangrijk dat je één gehele vloerbedekking gebruikt. Het gebruiken van verschillende vloerbedekkingen kan de ruimte kleiner doen ogen. Verder creëren witte muren en kozijnen een grotere ruimte, maar dit kan gaan vervelen. Een tip is om dan één muur een andere kleur te geven of te behangen met een leuke print, zodat de ruimte niet gaat vervelen maar tegelijkertijd toch ruimer oogt.

Stap 2: Een lichtplan

Licht is een grote factor bij het creëren van sfeer. Wanneer je stap 1 hebt uitgevoerd weet je al goed waar de lichtinval van komt en wat donkere hoeken zijn. Ook weet je de belangrijke plekken zijn van de kamer en waar licht moet zijn. Door gebruik te maken van kleine lampen met verschillende sterktes kan je een knus sfeertje creëren. Het gebruiken van één fel groot licht kan zorgen voor een kille uitstraling in de ruimte.

Stap 3: Bepaal de stijl

Bepaal per kamer welke stijl je wil, of dat je één gehele stijl wil door het hele huis of appartement. Wil je bijvoorbeeld liever een industriële, scandinavische of een moderne? Veel mensen weten namelijk niet zo goed wat hun stijl is en kopen producten met het idee dat het product zelf mooi is, maar niet of het ook past bij de rest van de producten in het huis. Als je weet welke stijl je wil aanhouden kun je op basis van die stijl producten gaan uitzoeken zodat er een mooie samenhang is in een kamer. Gebruik een moodboard. Dit is een bord waar je knipsels uit bijvoorbeeld tijdschriften op plakt. Zo kan je zien of de producten mooi bij elkaar passen.

Stap 4: Het shoppen kan beginnen!

Na de vooraf genoemde stappen gevolgd te hebben, kun je beginnen met het shoppen! Het moodboard dat je gemaakt hebt kun je natuurlijk volledig kopiëren. Maar dat hoeft niet per se. Je kan het ook gewoon als leidraad gebruiken. Je weet in ieder geval welke richting je op wil qua stijl. Zorg er wel eerst voor dat je de basis meubels eerst uitzoekt voordat je aan de decoratie meubels begint. Succes!

You Might Also Like

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    nl_NLDutch