Uncategorized

Tips voor een sfeervolle inrichting van je horecaonderneming

In Nederland zijn er ontelbaar veel verschillende horeca en eetgelegenheden. Van luxe 5 sterrenrestaurants tot een afhaal toko bij jou om de hoek. Naast het “lekkere” eten verwachten klanten ook steeds meer een beleving. De beleving begint vaak al bij het zoeken naar het restaurant tot het afrekenen. De inrichting van je horeca onderneming speelt daarbij een grote rol. Hoe ziet de menukaart eruit? En hoe is de akoestiek in het restaurant. Of het nu gaat om een restaurant of een eetcafé met een sfeervolle inrichting scoor je punten bij de klant. In dit artikel geef ik een aantal tips over hoe je, je horeca onderneming kan inrichten. 
 
Thema van het restaurant
Vaak hebben horecaondernemingen een thema wat past bij het soort eten dat ze verkopen. Zo zie je dat Chinese restaurants altijd een Chinees/ Aziatisch thema hebben. Hierdoor hebben klanten het gevoel dat ze bij het juiste Chinese restaurant zitten. Want wees nou eerlijk wanneer je naar een Grieks restaurant gaat die een Aziatisch thema heeft dan kan dat voor verwarring zorgen. Dus zorg ervoor dat alles in het restaurant van de versiering op de muur tot aan het horeca meubilair in hetzelfde thema is. 
 
Design menukaart
Het design van de menukaart is ontzettend belangrijk omdat dit ervoor kan zorgen dat klanten eten bij jou kopen of bij je concurrent. Zorg ervoor dat het menukaart ook in hetzelfde thema is als de indeling van het restaurant. Verdeel de gerechten onder voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht en zet de maaltijden die bij elkaar horen onder elkaar. De indeling van de menukaart moet logisch zijn en klanten moeten niet te lang zoeken naar hun favoriete gerecht. Kies voor een compacte menukaart met een mooi design.
 
Juiste verlichting en muziek
Om de perfecte sfeer en akoestiek te creëren in je horecaonderneming is het uitkiezen van de juiste verlichting en muziek een must. Een donker restaurant met hier en daar wat verlichting kan voor een aangename sfeer zorgen maar het kan ook zijn dat veel mensen het te donker vinden. Let daarom goed op wat het thema van je onderneming is. Stel het is een luxe tapas restaurant dan is een donkere sfeer wel fijn, met vrolijke Spaanstalige muziek op de achtergrond. Maar kies je voor een simpele broodjeszaak dan is het fijn wanneer er veel licht in de zaak is. De verlichting van het restaurant bepaald deels welke sfeer er is dus het is belangrijk om hier goed over na te denken. 
 

You Might Also Like

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    nl_NLDutch