Uncategorized

5 tips om meer te winnen met Scrabble

Speel jij ook graag Scrabble? Al sinds 1938 is Scrabble een gezelschapsspelletje dat over de hele wereld gespeeld wordt. Toch is het zo dat winnen met Scrabble niet altijd even makkelijk is. Integendeel: er zijn niet enkel heel wat regels waar je aan moet denken, je moet ook een oogje houden op de vrije vakjes, de letterwaardes en natuurlijk ook de juiste steentjes rapen. Toch zijn er enkele tips die jou kunnen helpen om Scrabble vaker te winnen.

  1. Probeer woorden te vormen met letters die een hoge letterwaarde hebben 

Ten eerste is het belangrijk dat je de moeilijke letters niet gewoon links laat liggen. Integendeel, deze letters hebben vaak een erg hoge letterwaarde wat jou kan helpen om je tegenstander te verslaan in Scrabble. Probeer altijd woorden te vormen met de letters op je balkje met de hoogste letterwaardes. 

  1. Zoek bijvoorbeeld woorden met een Q op 

Ook kan je gebruik maken van online woordenlijsten en online woordenboeken om woorden op te zoeken met letters die een hoge letterwaarde hebben. De letter Q is zo’n letter. Toch is het niet altijd even makkelijk om een woord te bedenken met de letter Q. Wanneer je een lijst met woorden voor je hebt kan je makkelijker woorden met een hoge score neerleggen op het bord. Klik hier om een lijst te bekijken.

  1. Woorden verlengen is een goede strategie 

Ook kan je ervoor kiezen om woorden met een hoge woordwaarde die reeds op het bord liggen te verlengen. Zo kan je de letters E en N of zelfs de letter S toevoegen om een meervoud te maken. Ook kan je verkleinwoorden op het bord leggen met de letters P, T, J en E. Zeker wanneer je een van deze letters kan neerleggen om een speciaal hokje dat de woordwaarde vermenigvuldigd kan je snel heel wat punten bij elkaar sprokkelen. 

  1. Speel aanvallend 

Het kan aanlokkelijk zijn om de kat uit de boom te kijken wanneer het op speciale vakjes aankomt. Toch is het erg belangrijk om aanvallend te spelen wanneer je het spel graag wil winnen. Op die manier ga je expres letters leggen op de speciale vakjes – ook al is het woord of de letter die je neerlegt misschien niet erg veel waard. Op die manier kan de tegenstander zelf geen woorden of letters op dat vakje neerleggen en beroof je hem of haar dus van een groot aantal punten. 

  1. Verschuif de letters op je balkje af en toe 

Het verschuiven of herschikken van de letters op je balkje kan je helpen nieuwe patronen te ontdekken en nieuwe woorden te bedenken. Het is dan ook een goed idee om de letters op je balkje af en toe te verschuiven. Heel wat mensen denken namelijk visueel en de letters in een andere volgorde zien kan hen op nieuwe ideeën brengen. 

You Might Also Like

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    nl_NLDutch