vervoer

Tips bij gladheid op de weg

De wintertijd is weer nabij en we moeten ook dan de weg op! Heel werkend Nederland moet ook met de auto of openbaar vervoer toch naar hun werk komen. In het openbaar vervoer kan het nog wel eens moeilijk zijn en zeker nu met de corona crisis. Dan moet je weer staan of zit er weer iemand in je nek te hijgen. Je besluit dus om met de auto te gaan maar het is glad. Daar willen we je nu een paar tips voor geven. 

Pas je snelheid aan

Het klinkt misschien logisch maar veel mensen blijken het nogal is te vergeten. Gewoon simpelweg een stukje minder hard rijden helpt al enorm bij het rijden met gladheid. Ga bijvoorbeeld bij wegen waar je 50 mag net een stukje minder hard rijden zoals 40/45. Ook op de snelweg is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je een beetje let op je snelheid. Dit doen andere bestuurders ook dus het is nogal gevaarlijk als je wel 100 gaat rijden terwijl de rest maar 90 rijd. 

Voorzichtig sturen

Dit is misschien wel de belangrijkste tip. Bij ijzel en glad wegdek heb je simpelweg minder grip dan bij normaal wegdek. Het is daarom enorm belangrijk dat je voorzichtig aan stuurt en niet te sterke bochten en bewegingen maakt. Je behoudt je grip namelijk beter als je rustig aan stuurt en niet harde bochten neemt als het glad is op de weg. Zo kun je ook bijvoorbeeld winterbanden nemen Procar Tilburg kan de beste winterbanden specifiek voor porsche voor je regelen! Zo heb je garantie van een veilige rit. 

Rijd rechts

Om er zeker van te zijn dat je veilig in het verkeer deelneemt is het bij glad weer het veiligst om zo veel mogelijk rechts te rijden. Dit moet eigenlijk sowieso al maar iedereen weet dat dit niet altijd gebeurd. Zeker bij glad wegdek is het belangrijk dat je dit wel doet! Zeker op de snelweg zit je dan dichter bij de vluchtstrook en kun je dus makkelijker een veiligere omgeving opzoeken als je toch opeens grip verliest.

You Might Also Like

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    nl_NLDutch