vervoer

Redenen om geen nieuwe fietsaccu te kopen: kies voor revisie

Redenen om geen nieuwe fietsaccu te kopen: kies voor revisie


Het is heerlijk om een elektrische fiets te hebben. Je hoeft maar weinig moeite te doen om ook bij vervelende weersomstandigheden vooruit te komen, en lange afstanden zijn een fluitje van een cent. Vroeger leek dit een luxe die niet veel mensen hadden, maar nu heeft zowel jong en oud steeds vaker een elektrische fiets. Een groot nadeel aan elektrische fietsen is de accu: na een tijd ga je toch merken dat de accu minder goed werkt. Misschien ben je snel geneigd om een nieuwe accu aan te schaffen. Lees echter eerst deze redenen om geen nieuwe accu te kopen voor je elektrische fiets, maar hem in plaats daarvan te laten reviseren.

Accu revisie bespaart je veel geld

Het is niet onbekend dat nieuwe accu’s voor elektrische fietsen behoorlijk duur zijn, en dat de prijs behoorlijk op kan lopen: namelijk tot wel 600 euro. Waarom zou je daar voor kiezen, als je er ook voor kan kiezen om meer dan de helft van dat bedrag te besparen? Je kan al je fiets accu reviseren vanaf ruim 200 euro.

Het is beter voor het milieu

Bij fietsaccu revisie (of e-bike accu revisie) wordt vaak gebruik gemaakt van de Lithium-ion techniek in plaats van nikkel-metaalhybride accu’s. Lithium-ion is bij het afval beter te scheiden voor recycling, en bovendien wordt de levensduur van de fiets accu verlengd. Je hoeft dus ook minder snel nogmaals je accu te laten reviseren.

Je krijgt soms meer capaciteit dan voorheen

Door de techniek die gebruikt wordt, is de kans groot dat je jouw oude accu terugkrijgt met meer capaciteit dan wat hij eerst had. Uiteraard blijft de accu dan dezelfde omvang houden. Dat betekent dus dat hij meer lading kan krijgen en dus langer meegaat. Je hoeft hem minder op te laden en dat is ook nog eens beter voor het milieu, en daarnaast is het natuurlijk handiger.

Elke accu kan gereviseerd worden

Vrijwel elke accu van elk merk kan gereviseerd worden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de vraag of jouw accu geschikt is voor revisie, de kans dat de accu die jij hebt niet in aanmerking komt voor revisie is erg klein.

You Might Also Like

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    nl_NLDutch