vervoer

Hoe bereid je je auto voor op de herfst?

De herfst kan nogal een spannende en vervelende periode. Zeker als je moet autorijden in vervelende weersomstandigheden. In uiterste gevallen kan het zelfs leiden tot ernstige ongelukken! Je wilt daarom zo veilig mogelijk de weg op en dat eist wat voorbereidingen aan je auto. We vertellen je graag wat die precies zijn! 

Zicht is prioriteit nummer 1

Nu hebben we het voornamelijk over je eigen zicht. Je ogen dus! Het kan erg vervelend in de herfst zijn als je een laagstaande zon hebt die recht in je ogen schijnt. Zorg daarom voor ten eerste een goed werkende zonnebril. Of andere zonwerende middelen. Daarin is het ook erg belangrijk dat je er voor zorgt dat je nog goed ziet. Laat af en toe je ogen checken en neem eventueel een bril als dat nodig is. 

Ramen

Nu we het toch over zicht hebben gaan we gelijk door naar de ramen. Het is enorm belangrijk dat je er voor zorgt dat deze goed schoon zijn en er geen krassen etc in zitten. Mocht dit wel het geval zijn kan dat enorm gevaarlijk zijn omdat je dan minder ziet en dus een grotere kans hebt om ongelukken te veroorzaken. Laat daarom je ruiten een keer goed schoonmaken bij t’ vosje carwash. Die zorgen ervoor dat je ruiten weer net als nieuw eruit zien waardoor je weer veilig de weg op kan. Je kan het natuurlijk ook zelf doen maar dan moet je er op letten dat je zelf geen krassen maakt. Gebruik daarom speciale doekjes en een speciaal sopje. 

Let hierbij ook op als het wat kouder wordt. Dan kan er ijzel op je ramen vormen wat er voor zorgt dat je minder goed ziet. Zorg er daarom ook voor dat er altijd een ijskrabber in de auto ligt. Zet dan ook als je net in de auto zit de airco vol aan en maak het lekker warm in de auto om er zo voor te zorgen dat de ijzel weg gaat.

Mocht je dit allemaal doen ben je 100% klaar op de herfst! Vergeet natuurlijk geen dikke jas aan te trekken.

You Might Also Like

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    nl_NLDutch