tuinen

Fleur je tuin op met leuke langwerpige bloempotten

Hoewel veel mensen er voor kiezen om in de herfst of in de winter geen bloempotten te kopen, laat staan buiten te zetten is het toch leuk om daar alvast wat meer inspiratie over op te doen. In het voorjaar wil je namelijk de mooiste tuin van de straat hebben en daar moet je passende bloemen en bloempotten voor hebben. Een trend die zich al redelijk doorzet de laatste jaren zijn langwerpige bloempotten. Deze type bloempotten zijn ideaal voor buiten, maar ook voor binnen zijn er diverse varianten of voor bijvoorbeeld op je balkon.

Iedereen heeft andere voorkeuren en een andere invulling van mooi. Het is daarom lastig te zeggen wat mooi is en wat niet. Wel kunnen we eens inzoomen bij veel verkochte plantenbakken toelichten waarom deze zo populair zijn. Grote bloempotten voor buiten zijn erg populair, met name rechthoekige potten zijn in meerdere tuinen zichtbaar. Ze vallen erg op, zien er strak uit en zijn eenvoudig in iedere tuin toe te voegen. Wil je een bloempot kopen, zorg dan eerst dat je de juiste locatie voor de plant hebt om te kijken of het wel goed past en aansluit bij hetgeen dat jij voor ogen hebt. Je kunt jouw tuin heel mooi opfleuren met mooie langwerpige bloempotten, maar het moet ook bijvoorbeeld de trampoline voor de kinderen niet in de weg staan. Of als er voetballende kinderen in de tuin staan, wil je ook niet dat je bloempotten daar straks aan moeten leiden doordat ze als doelpaal worden gebruikt.

Bloempotten voor binnen

Omdat momenteel wellicht niet het moment is om te kijken naar bloempotten voor buiten is het goed om eens te kijken naar de mogelijkheden voor binnen. Steeds vaker kiezen mensen voor kunstplanten in huis, omdat ze steeds minder goed van echt te onderscheiden zijn en er geen onderhoud voor nodig is. Voor nep planten kies je dan ook vaak voor een bijbehorende bloempot. Hier hoeft vanzelfsprekend geen grond te worden toegevoegd en er kan dus voor een lichtere variant worden gekozen. 

Naast het feit dat bloempotten een functionele werking hebben, kan het ook een goede decoratieve functie hebben. Er zijn vele verschillende soorten mogelijkheden en ook het formaat verschilt nogal. Ben je meer van de soepele en kleine toevoegingen in huis, dan kun je beter kijken naar wat minder opvallende bloempotten. Heb je juist liever grote opvallende bloemen, dan zoek je daar logischerwijs ook andere bloempotten die daarbij aansluiten.

You Might Also Like

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    nl_NLDutch