onderwijs

Alles wat je moet weten over je VCA VOL diploma

VCA VOL

Op het moment dat je werkgever wilt dat je je VCA VOL diploma behaald dan wil je natuurlijk wel weten wat dit precies inhoudt en waarom je dit diploma precies moet behalen. Een diploma kan je ook zelf behalen, zodat je een meerwaarde hebt tegenover andere kandidaten die op dezelfde baan solliciteren. Een VOL VCA diploma is een certificaat waar veel om wordt gevraagd binnen bepaalde sectoren van werk. Het VCA VOL diploma geeft je specifieke kennis die benodigd is om sommige werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Het is een diploma dat veel leidinggevenden en ZZP’ers nodig hebben willen ze aan het werk kunnen binnen een bepaalde sector of beroep. In dit artikel lees je alles over het VCA VOL diploma.

Wat is een VOL VCA diploma

Het diploma is een specifiek veiligheidsdiploma voor ZZP’ers en leidinggevende medewerkers dat gericht is op veilig, duurzaam en gezond werken. Op het moment dat je in bezit bent van het VOL VCA diploma dan kan je aantonen dat je de kennis bezit om zowel zelf het werk op een veilige manier uit te voeren en weet hoe je de medewerkers die onder je werken hierop kan aansturen en instrueren. VCA VOL betekent VGM Checklist Aannemers Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden. Op het moment dat je beschikt over dit certificaat dan betekent dit dat je bekend bent met de regel- en wetgeving, je kan onveilige situatie op het werk herkennen, je kan hiermee arbeidsongevallen voorkomen en je weet hoe je toolboxmeetings kan organiseren voor je werknemers.

Een VCA-Basis of VCA-VOL cursus boeken? Kijk dan snel bij www.in1keervca.nl!

Wie heeft een VCA VOL diploma nodig

Dit veiligheidsdiploma is specifiek gericht op operationele leidinggevenden. Tevens biedt het voordelen aan ZZP’ers die aan de normen willen voldoen voor hun opdrachtgevers. Het wordt met name gebruikt binnen bepaalde sectoren om aan te tonen dat je op de hoogte bent van de huidige wet- en regelgeving en de Arbo wetgeving. De sectoren waarin met name gevraagd wordt om een VCA VOL diploma zijn bouwkunde, werktuigbouwkunde, civiele techniek, technische diensten, elektrotechniek en procesbesturing.

Waarom is het slim om je VCA VOL diploma te halen

In een VOL VCA cursus leer je hoe je je medewerkers gemotiveerd kunt houden om op een zo veilig mogelijke en verantwoorde manier te werken. Er komen tevens gezondheidsaspecten en milieuaspecten in de cursus voorbij. Op deze manier vergaar je een uitgebreide kennis van de eisen en regelgeving waarin jij en je werknemers aan moeten voldoen. Doordat je meer kennis vergaard op het gebied van veiligheid is er een kleinere kans op ongevallen op de werkvloer. Met het diploma kan je aantonen bij opdrachtgevers en werkgevers dat je weet hoe de veiligheidsregels werken en hoe deze uitgevoerd dienen te worden.

Wat leer je precies bij een VCA VOL diploma

Je leert onder andere de verschillende wetten op het gebied van milieu en veiligheid, hoe je veilig werken stimuleert, de juiste arbeidsomstandigheden, ergonomie, procedures en werkvergunningen, taak- en risicoanalyses, persoonlijke bescherming en hoe er omgegaan moet worden met gevaarlijke stoffen.

You Might Also Like

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    nl_NLDutch