Reizen

5 tips voor jouw vakantie in de Noord-Bohemen, Tsjechië.

1. Grotten van Bozkov

In het noorden van het stadje Bozkov bevindt zich een prachtig natuurverschijnsel en één van de weinig toegankelijke grotten, welke wordt genoemd als de 3e meest bezochte toeristische trekpleister van de Noord-Bohemen. Met zijn grotten vol druipstenen en rustieke kristalbaden, waan je je zo in het Oost-Europees spa gevoel en weet je meteen waar deze inspiratie vandaan komt. Met een route van ongeveer 350 lang en onder leiding van een gids loop je verschillende gangen door en krijg je in ongeveer 45 minuten meerdere leuke weetjes over de grot en de ontdekking hiervan te horen. De grotten van Bozkov zijn het hele jaar geopend en toegankelijk voor zowel jong als oud. 

2. Praag

Natuurlijk wanneer je in de Bohemen bent, mag je Praag absoluut niet missen! Praag wordt door veel mensen beschouwd als één van de meest onverwachte mooie steden binnen Europa. Het historische centrum staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De stad heeft veel te bieden, er is voor ieder wat wils. Met de diverse bouwstijlen uit verschillende tijdperken neemt Praag je mee door de geschiedenis en geeft je een reis door de tijd. Ga je liever om te shoppen of ben je meer een liefhebber van het langslopen van de vele drank proeverijen? Ook hier is Praag zeker geschikt voor! 

3. Zoo Liberec

Nog een kleine tip om zeker een keer langs te gaan; de dierentuin van Liberec. Deze oudste dierentuin van het land, met zijn pittoreske kenmerken, heeft enorm veel diersoorten in huis en is dus zeker waard om eens een dagje in rond te struinen en aapjes te kijken.

4. Hrensko

Nog een kleine verrassing binnen de Noord-Bohemen is het kleine plaatsje Hrensko. Met een sprookjesachtige sfeer en vele natuurverschijnselen is dit een plaatsje om zeker niet over te slaan. Met verschillende rots bruggen, prachtige ravijnen en rustieke rivier is het een plaatsje om echt in tot rust te komen.

5. Jested berg

Een klim naar de top van de Jested berg mag ook zeker niet ontbreken. Niet alleen om te skiën, maar ook voor het uitzicht moet je hier zeker zijn geweest. En als je dan eindelijk bovenaan bent gekomen, vind je er gelukkig ook een hotel met restaurant en een kabelbaan, om weer goed gevuld en met goede moed de dag te vervolgen.

Op zoek naar een camping Tsjechië in de regio van Noord-Bohemen? Kijk dan eens op https://www.camping2000.com/

You Might Also Like

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    nl_NLDutch