Reizen Uncategorized

Vakantietip! Maak een reis langs de Hanzesteden

Op reis langs de belangrijkste handelssteden van Nederland uit de 11e eeuw. De tijd dat Amsterdam nog een klein dorpje was en het geld in het oosten van het land verdiend werd. Ruim 200 steden werkten ruim 400 jaar samen in een krachtig handelsnetwerk. Deze historie is nog steeds te proeven in de zogeheten Hanzesteden. Alleen Nederland heeft al 22 Hanzesteden. Wij zullen de belangrijkste en leukste steden voor je opsommen zodat jij jouw reis kunt verrijken met een bezoek aan een ware Hanzestad.

Dwalen door Deventer
Een eeuwenoude handelsstad vol historie, monumenten, maar ook vooral een leuke en levendige steden. Er is altijd wel iets te doen. Zo is de Hanzestad Deventer is uitgeroepen tot evenementenstad door de vele leuke activiteiten die te doen zijn tijdens een bezoek aan deze stad.

Zwerven in Zwolle
Bezoek de bruisende hoofdstad van de Provincie Overijssel. Een historische binnenstad met eeuwenoude stadskern, maar zeker niet ouderwets. In de stad kun je heerlijk shoppen, eten of lekker een dag op het terras vertoeven. Uiteraard is er voor de cultuurliefhebber genoeg te zien. De oude stadsmuren en de Sassenpoort bijvoorbeeld. De geschiedenis van de Hanzestad is nog duidelijk te voelen.

Heerlijk genieten in Harderwijk
Harderwijk is meer dan het Dolfinarium. In deze Hanzestad ben je aan het juiste adres voor een culinaire stop. Lekker eten op sterrenniveau, of lekker zonnen op het stadsstrand. Ook deze stad heeft een pittoreske historische binnenstad waar je de geschiedenis bijna kunt proeven. Er zijn heel wat mooie plekjes om te ontdekken in deze stad aan de Wolderwijd.

Nog zo veel meer te zien
Er is nog zo veel meer te zien in alle Hanzesteden die ons mooie land. Historie en cultuur zal het je niet aan ontbreken. Vaar over de grachten of beklim de stadswallen. En als je klaar bent heerlijk culinair genieten in een van de leuke restaurants. Vervolg je reis langs de volgende steden:

  • Doesburg
  • Elburg
  • Hasselt
  • Hattem
  • Zutphen

Iedere stad heeft zijn unieke sfeer en is er zowel in de zomer als in de winter volop vermaak te vinden. Maak de handelsreis compleet met een lekkere overnachting in een vakantiehuis in Overijssel of geniet van luxe op een vakantiepark in Nederland. Na het struinen langs de mooie plekken ben je namelijk wel toe aan een goede nachtrust en ga je de volgende dag vol goede moet weer op pad.

You Might Also Like

    nl_NLDutch