shoppen

Zo vervang je zelf de batterij van je horloge

Het vervangen van een horlogebatterij is over het algemeen een eenvoudige taak, maar het vereist wel enige nauwkeurigheid en zorg. Volg onderstaand stappenplan nauwkeurig en je horloge loopt snel weer als een zonnetje!

Tip: Kom je er toch niet uit? Laat je horloge batterij dan snel vervangen door The Watch Lab.

Benodigde materialen:

 1. Nieuwe horlogebatterij (zorg ervoor dat het de juiste maat en spanning heeft voor jouw horloge)
 2. Kleine schroevendraaier (afhankelijk van het type schroeven op je horloge)
 3. Horlogekastopener (indien nodig)
 4. Platte kunststof onderlegger of pincet (om het horloge open te maken zonder krassen te veroorzaken)
 5. Vergrootglas (optioneel, maar handig voor een beter zicht)

Als je alle materialen in huis hebt kun je beginnen met het vervangen van de batterij. Het proces is eigenlijk altijd ongeveer hetzelfde, of je nou een Zwitsers horloge bezit of een fashion horloge van de markt. Zolang het klokje een quartz uurwerk heeft kun je onderstaande stappen volgen.

Stappen voor je horloge batterij vervangen:

 1. Verzamel de benodigde materialen: Zorg ervoor dat je alle benodigde materialen bij de hand hebt voordat je begint.
 2. Zoek de batterijdeksel: Het merendeel van de horloges heeft een batterijdeksel aan de achterkant. Sommige horloges hebben echter schroeven aan de zijkant of zelfs een afneembaar gezicht.
 3. Open het batterijdeksel: Gebruik een geschikte methode om het batterijdeksel te openen. Als er schroeven zijn, gebruik dan de schroevendraaier. Voor horloges met een drukdeksel kun je een horlogekastopener gebruiken. Wees voorzichtig om krassen te voorkomen.
 4. Identificeer de horlogebatterij: Kijk naar de batterij en noteer het type en de grootte. Meestal staat dit aangegeven op de batterij zelf.
 5. Verwijder de oude batterij: Gebruik het pincet of een platte kunststof onderlegger om de oude batterij voorzichtig uit het horloge te halen. Zorg ervoor dat je dit met precisie doet en vermijd het beschadigen van andere onderdelen.
 6. Plaats de nieuwe batterij: Neem de nieuwe batterij en plaats deze op dezelfde manier als de oude batterij. Zorg ervoor dat de positieve (+) en negatieve (-) zijden correct zijn georiënteerd.
 7. Sluit het batterijdeksel: Als je het batterijdeksel hebt verwijderd, zorg er dan voor dat je het stevig en veilig weer sluit. Als er schroeven zijn, draai deze dan stevig vast.
 8. Test het horloge: Controleer of het horloge weer correct werkt. Als het niet functioneert, kan het zijn dat de batterij niet goed is geplaatst of dat er andere problemen zijn.

Merk op dat sommige horloges waterdicht kunnen zijn, en het kan nodig zijn om na het vervangen van de batterij ervoor te zorgen dat de waterdichtheid behouden blijft. Als je niet zeker bent van je vaardigheden, is het raadzaam om het horloge door een professional te laten vervangen.

 

You Might Also Like

  nl_NLDutch