shoppen

De beste kerstcadeaus voor klussers

Ken jij iemand die er ontzettend veel van houdt om te klussen? De kleinste dingetjes fixt die al binnen no-time, hij is altijd in de schuur te vinden en hij staat in de winkel helaas altijd stil bij gereedschap. Als jij nou zo’n kennis, vriend, of zelfs echtgenoot hebt, dan is dit juist een voordeel tijdens de kerstdagen. Je kan door deze specifieke hobby heel makkelijk leuke cadeautjes vinden; je kan kijken op sites als Dapro en Praxis om inspiratie op te doen, maar een kerstcadeautje is zo gevonden! 

Een echte klusser heeft immers nooit genoeg aan één hamer en een boormachine. 

Nieuwe comfortabele ‘klus kleding’

Laten we eerlijk zijn, we kennen allemaal de term ‘bouwvakkersdecolleté’. Het is niet alleen onprettig om te zien voor voorbijgangers en collega’s, het lijkt ook nogal onprettig voor de man zelf. 

Daarom is het handig om te kijken naar comfortabele kleding om in de klussen en te verbouwen, zodat dit niet gebeurt en je er dus geen last van hebt. Ook is het handig om te kijken naar het seizoen waarvoor je het koopt. Als hij meer klust in de zomer, dan is het niet handig om speciale thermokleding te kopen die je goed warm houdt tijdens de koude wintermaanden. Echter is dit tijdens kerst natuurlijk wel het geval, dus dan komt een winter overalldus ook erg goed van pas. Daarnaast heeft een overall geen aparte kledingstukken, waardoor je dus ook geen last krijgt van die bouwvakkersdecolleté. 

De beste en sterkste schoenen

Gewone, stevige hardloopschoenen zijn niet genoeg om je voeten te beschermen tegen de ongelukken die kunnen voorkomen tijdens het klussen. Voor elk type veiligheidsschoen heb je een bepaalde categorie, waaronder bijvoorbeeld speciale werklaarzen s3 niveau. Deze zijn goedgekeurd door organisaties die zich bezighouden met de veiligheid van mensen die werken in extreme omstandigheden. 

Zij hebben ook andere schoenen nodig dan hardloopschoenen met enkel een stevige neus en zool. De werklaarzen s3 hebben daarentegen veel handigheidjes waar je niet zo snel aan zou denken, maar die wel ontzettend belangrijk zijn als je goed voor je eigen veiligheid wil blijven zorgen. Zo zijn er bijvoorbeeld de zolen waar je goed op moet letten (zijn de olie-resistant of juist anti-grip?), of dat ze goed geïsoleerd zijn (tegen vrieskou), of dat ze slijtbestendig zijn (voor als je in de zware industrie werkt). Ieder onderdeel van een schoen heeft z’n eigen functie, dus het is belangrijk overal rekening mee te houden en te kijken welk soort schoen het beste past bij wat je wil doen. Dus als je de schoenmaat van je vriend weet, kan je hem makkelijk een goed paar schoenen cadeau doen! 

Thermokleding voor in de winter

Omdat we nu middenin de koude wintermaanden zitten, is er niet veel te doen wat betreft aan het huis klussen zonder dat je daar de goede gereedschap voor hebt. Ook met de corona crisis die al twee jaar lang gaande is en de steeds verlengende lockdown, is het toch leuk als je kan klussen ondanks de kou. Ook hiervoor bestaat er speciale thermokleding, die soepel en comfortabel zit onder je ‘gewone’ kluskleding zonder dat je last hebt van de kou. 

Niet alleen handig, maar ook een toepasselijk kerstcadeau! 

You Might Also Like

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    nl_NLDutch