shoppen

Wat heeft meer waarde: goud of zilver?

Op het moment dat je veel geld hebt, kan het verstandig zijn om dit te beleggen. Anders is de kans namelijk aanwezig dat je te maken krijgt met vermogensbelasting die je moet betalen. Goud of zilver kan hiervoor een goede optie zijn. Echter vragen veel mensen zich af wat nou meer waarde heeft. Dit komt omdat de waarde van goud en zilver veel kan verschillen. 

Beleggen

Als je het hebt over beleggen in edelmetalen, kiezen veel mensen direct voor goud. Dit komt omdat goud in principe meer waard is. Eén gram goud heeft namelijk even veel waarde als vijftien gram aan zilver. Deze waarde kan echter een beetje verschillen door de koers van dit moment. 

Goud en zilver zijn beide veel gebruikt om mee te betalen. Oude munteenheden zijn dan ook vaak op goud of zilver gebaseerd. Hierbij was vooral goud erg gebruikelijk. Niet in elk land werd zilver gebruikt voor munten. 

Het grote verschil tussen goud en zilver zit hem vooral in de stijgingen en dalingen van de koers. Goud is namelijk altijd meer waard dan zilver. Echter is goud niet voor iedereen de beste keuze om in te beleggen. Op het moment dat je weer klaar bent met het beleggen, is het mogelijk om te kiezen voor goud inwisselen online. Als je hebt belegd in zilver, kun je ook zilveren munten inleveren.

Verschil in koers tussen goud en zilver

Als je het hebt over de koers, zit er een groot verschil tussen goud en zilver. Het verschil zit hem hierbij vooral in de manier waarop de prijs beweegt. Goud wordt door veel mensen gezien als een materiaal met een vaste waarde. Echter kan dit in onzekere tijden niet het geval zijn. Zo kan de prijs ineens stijgen of ineens dalen. Echter gebeurt dit met goud redelijk gecontroleerd. 

Met zilver is dit een beetje een ander geval. Op lange termijn heeft zilver een lage waarde op de grafiek. Zilver wordt dan ook het geld van de arme mensen genoemd. Echter is de zilverprijs erg opvallend. Dit komt omdat deze snel erg explosief beweegt. Hierdoor is het mogelijk om op een korte termijn veel geld te verdienen of verliezen door te investeren in zilver.

Op het moment dat je goud of zilver koopt, is het belangrijk om te kijken naar de verwachtingen die er zijn over de prijs. Zo heeft zilver volgens veel experts een hoge kans op prijsstijging de komende jaren. Dit komt omdat zilver erg ondergewaardeerd is. De productie van zilver neemt af terwijl de vraag toe neemt. Dit is vaak positief voor de waarde. 

Bij de prijzen van goud zit je ook altijd goed. Dit komt omdat de laatste jaren je altijd een stijging in waarde hebt na het jaar. Vooral als het op de goudmarkt onrustig is, kan het handig zijn om te beleggen in goud. Hierdoor is de kans namelijk groot dat de prijs van het goud gaat stijgen. Voor het beleggen kan dit erg handig zijn. 

You Might Also Like

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    nl_NLDutch