feest

Waarom is verkleden goed voor kinderen?

verkleden

Iedereen heeft zich wel eens verkleed toen ze klein waren. Of je nou thuis een eigen verkleed kist had of dat je op school er mee speelde, het was altijd super leuk om je even in andere kleren dan normaal te hijsen. Waarom is verkleden goed voor de ontwikkeling van je kind? Je leest het in onderstaand artikel.

Feestkleding voor kinderen

Het is dan ook heel goed voor kinderen om zich te kunnen verkleden en daardoor te spelen met hun fantasie. Waar je vroeger meestal gewoon de oude kleren van je oma of opa gebruikte heb je nu steeds meer uiteenlopende kostuums die je kan kopen. Zoals bijvoorbeeld een supergirl pak voor meisjes of een paw patrol kostuum voor jongens.

Verrijking voor de fantasie

Maar waarom is verkleden dan zo goed voor kinderen? Daar zijn meerdere redenen voor. Het is bijvoorbeeld heel goed voor hun fantasie. Kinderen spelen graag dingen na en met bijpassende verkleed kleren kunnen ze zich nog beter inleven en wordt hun spel ook veel levendiger. Daarbij kan het ook goed zijn voor de verwerking van gebeurtenissen in het leven van een kind. Zo kunnen ze het spelenderwijs een plekje geven of leren over verschillende beroepen. Ze leren door zich te verkleden en te spelen ook beter communiceren en zich in te leven in het leven van andere mensen. 

Hoe maak ik een leuke verkleedkist?

Het leukste is natuurlijk als de kinderen zoveel mogelijk kleding tot hun beschikking hebben. Dus de oude kleding van opa en oma is zeker leuk maar gebruik ook bijvoorbeeld kledingstukken en uniformen die bij verschillende beroepen horen. Bijvoorbeeld een brandweer of politie jas, of een tasje met doktersspullen. De fantasie van kinderen is erg groot dus je kan eigenlijk vrijwel alles als verkleed stuk gebruiken en dan verzinnen de kinderen er ongetwijfeld een leuk verhaal bij. Het is in ieder geval een goed idee om dit zoveel mogelijk te stimuleren bij je kinderen. 

You Might Also Like

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    nl_NLDutch