feest

Een goede kerstpakket tip

Wat is er als werknemer leuker dan dat je rond de feestdagen een leuk kerstpakket krijgt? Niets toch! Het is toch elk jaar weer een verrassing wat je precies krijgt en welk thema het kerstpakket dit jaar zal hebben. Soms wordt het effect van het pakket door werkgevers nogal eens onderschat.

We danken het kerstpakket aan de boeren van vroeger

We danken het kerstpakket aan de boeren die in vroeger tijdens rond de feestdagen langs de huizen van hun arbeiders togen en ze verrasten met eten van het land. Dolblij waren de arbeiders er mee, de grote baas won meteen aan respect en dat uitte zich in een nog loyalere medewerker. De etenswaren van toen is het kerstpakket van nu. Nog steeds wordt het cadeau, want dat is het, bijzonder gewaardeerd. Er is een periode geweest dat het leek dat de kerstbonus in de vorm van een geldbedrag het einde zou betekenen voor de kerstpakketten. Niets bleek echter minder waar. Uiteindelijk geven werknemers toch de voorkeur aan een verrassingspakket. Dat vonden de medewerkers toch echt veel leuker. En dat is nog steeds zo.

Er kan tegenwoordig echt maatwerk geleverd worden

Er kan heden ten dage maatwerk geleverd worden als het gaat om het aanbieden van kerstpakketten. Had je vroeger slechts de keuze uit groot of klein, tegenwoordig kan echt alles. Sinds enige jaren zijn het vooral de themapakketten die erg populair zijn. Je hebt landenthema’s en pakketten speciaal voor de man en voor de vrouw. In die laatste pakketten krijgen mannen vaak bier en knakworst, en meer van dat soort stereotype producten. De lol en de dankbaarheid van het personeel is er echter niet minder om.

Veel pakketten hebben een land als thema

Kies je voor een kerstpakket met als thema Duitsland? Dan kun je er vergif op innemen dat je curryworst en Duitse biertjes krijgt en een Frans pakket beschikt standaard over wijn en stokbrood. Tegenwoordig kun je overigens ook kerstpakketten kopen voor je familie en vrienden en zijn er tal van pakketten verkrijgbaar waar helemaal geen etenswaren meer in zitten. Ook de lokale pakketten doen het goed. Dan is een pakket gevuld met vooral streekproducten. Ook erg leuk dus en bovendien zeer herkenbaar voor je medewerkers.

Geef een waardebon voor de bioscoop of het theater

Wat je als werkgever ook kunt doen is afstappen van het pakket en het laten bij een flesje wijn of andere drank met daarbij een waardebon. Weet je dat iemand graag naar de bioscoop gaat dan doe je er een waardebon bij voor een gratis bezoek aan de bioscoop. Zo kun je zelf echt maatwerk bieden in de kerstpakketten die je aan je trouwe werknemers geeft. Hoe je het ook wendt of keert, onderschat als werkgever nooit de impact die het aanbieden van een kerstpakket heeft. Het betekent voor je personeel erg veel. Ga er dus niet slordig mee om en zorg dat je op tijd je kerstpakketten bestelt. Dit om teleurstellingen te voorkomen. Want zou je de kerstpakketten vergeten dan zou dat een bittere pil zijn voor al die hardwerkende mensen. Of laat je werknemers zelf het kerstpakket uitzoeken!

You Might Also Like

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    nl_NLDutch