Uncategorized

Tips bij aanschaf van een flessenwarmer

Flessenwarmers worden tegenwoordig in tal van verschillende modellen en soorten aangeboden. Het maakt dat het soms best lastig is om tot een weloverwogen keuze te komen. Welke flessenwarmer is het meest geschikt voor het verwarmen van de flesjes voor jouw kind? In dit artikel vind je enkele handige tips, die je helpen bij het kiezen van een geschikt model flessenwarmer. 

Het voordeel van een flessenwarmer ten opzichte van het gebruik van een magnetron, is het feit dat een flessenwarmer de melk in het flesje heel geleidelijk verwarmt. Daarbij wordt het verlies van gezonde voedingsstoffen tegengegaan.

Tip: wil je een fijne flessenwarmer kopen? Bekijk hier de beste flessenwarmers!

Tip 1: let op het type flessenwarmer dat je koopt

Zoals reeds genoemd, worden flessenwarmers in verschillende soorten aangeboden. Het verschil zit hierbij bijvoorbeeld in de wijze waarop het flesje verwarmd wordt. Dit kan middels water en stoom. Ook het gebruik van een warmtekussen in de flessenwarmer is steeds populairder aan het worden. Het voordeel van het gebruik van stoom ten opzichte van water is dat stoom het flesje sneller verwarmt. Nadeel hiervan is echter wel, dat de voedingsstoffen in het flesje verloren kunnen gaan. De kans hierop is bij het gebruik van water veel kleiner. 

Tip 2: koop een gebruiksvriendelijke flessenwarmer

Je hebt een flessenwarmer in principe niet nodig. Toch komt het hulpmiddel goed van pas! Maak het jezelf niet onnodig moeilijk en kies voor een simpele flessenwarmer, die intuïtief werkt en daarbij geen onnodige functies bevat. Een gebruiksvriendelijke flessenwarmer helpt je het flesje voor je kind snel op de gewenste temperatuur te krijgen. 

Tip 3: kijk of je flessenwarmer makkelijk mee te nemen is

Wanneer je regelmatig met de baby op pad gaat, is het wenselijk dat je de flessenwarmer makkelijk mee kunt nemen. Kijk om deze reden goed naar het formaat hiervan en de wijze waarop je deze kunt gebruiken. Is een stopcontact voldoende? Zit er een accu in de flessenwarmer? Enzovoorts.

You Might Also Like

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    nl_NLDutch