Reizen

Praag de absolute parel van Tsjechië

praag de absolute parel van Tsjechie

Praag de absolute parel van Tsjechië


Praag is de hoofdstad van Tsjechië. De stad heeft iets meer dan een miljoen inwoners en is bijzonder toegankelijk voor toeristen. De stad is makkelijk en relatief goedkoop bereikbaar met vliegtuig, bus en trein. Het is niet moeilijk om voor een paar tientjes retour te vliegen op de Internationale luchthaven van Praag. In Tsjechië wordt betaalt met Tsjechische Kronen (ISO-code: CZK). Vijfentwintig Tsjechische Kronen staan omgerekend ongeveer gelijk aan één euro.
Huur een vakantiehuis in Tsjechië en breng tijdens je verblijf een bezoekje aan de hoofdstad van dit land.

De Tsjechische hoofdstad is wereldberoemd om haar historische binnenstad waar gebouwen in unieke middeleeuwse architectuur te zien zijn. De oude binnenstad van Praag staat om deze reden zelfs vermeldt op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een wandeling door deze prachtige “old town” voelt als een sprookjesachtige tocht over magische bruggen, langs adembenemende kathedralen en oude historische panden. Praag wordt door velen onder de mooiste steden van Europa gerekend. Tijdens het urenlang doelloos slenteren en het opdoen van deze unieke indrukken, komt men langs talloze authentieke restaurants en cafés waar in een onvergetelijke atmosfeer gedineerd en gedronken kan worden. Een ideale gelegenheid om Kulajda, Svickova, Kolache of andere traditioneel Tsjechische gerechten uit te proberen. En dat alles voor een prijs die bij vergelijkbare gelegenheden in West-Europa in het niets valt.

Praag is een stad van rijke historie. De Praagse Lente, een in 1968 door studenten georganiseerde opmars voor een ‘socialisme met een menselijk gezicht’, symboliseert het westerse, vrije en open kararakter die de stad met zich mee draagt. Ook in de literaire wereld heeft de Tsjechische taal altijd een grote rol gespeeld, en het is geen toeval dat Praag veel hoogstaande literaire schrijvers heeft voortgebracht als Franz Kafka. De literaire traditie heeft mooie sporen achtergelaten in de hoofdstad. Een bezoek aan de grote Klementium bibliotheek in het centrum zal een indruk achterlaten waar geen enkele bibliotheek ooit nog aan zal tippen.

Andere belangrijke bezienswaardigheden waar elke toerist zijn of haar tijd voor zou moeten nemen zijn de Karelsbrug (hét visitekaartje van Praag, en bekend van alle ansichtkaarten), de Praagse burcht en de Sint-Vithuskathedraal. Veel van de vooropstaande bezienswaardigheden liggen relatief dicht bij elkaar en kunnen binnen één stadswandeling worden afgestreept. Hierbij behoren ook een aanzicht van het astronomisch uurwerk van Praag, en de pleinen rondom
Staroměstské náměstí en Malá Strana.

Museumliefhebbers komen in de Tsjechische stad ook aan hun trekken. Een bezoek aan het Nationaal Museum, de Nationale Galerie van Praag, het Tsjechische Museum voor Schone Kunsten, het Mozart Museum en het Stedelijk Museum Praag maken je stedentrip naar deze Europese prachtstad compleet.

Hoewel Praag een stad is waarin, net zoals bijvoorbeeld in Amsterdam, alles gemakkelijk te voet te bereiken is, geniet Praag ook van een zeer efficiënt en gemakkelijk systeem van openbaar vervoer. Een kaartje voor de metro, bus of tram kost omgerekend ongeveer één euro. Voor feestgangers die in Praag sowieso in een paradijs op aarde terecht zijn gekomen met een groot aantal authentieke cafés en unieke nachtclubs met relatief goedkope prijzen voor drankjes, wordt er ook een nachtnet geopereerd per bus.


You Might Also Like

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    nl_NLDutch