wonen

Onroerend goed kopen? Lees deze tips!

kadastrale kaart

Sta jij op het punt om onroerend goed te kopen? Dan is het zeker aan te raden om onderstaande tips door te nemen. Door het lezen van deze tips weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en dat je geen fouten zult maken bij het aanschaffen van onroerend goed.

Tip 1: Vergunningen rapport downloaden

Als je een stuk grond of een woning wilt aanschaffen, is het altijd goed om vergunningen rapport te downloaden. Op kadaster kaart kun je deze rapportage eenvoudig downloaden tegen een kleine vergoeding. Hierdoor krijg je direct inzichtelijk of er vergunningen gepaard gaan en weet je zeker dat je niet voor verrassingen te staan komt. Het is namelijk erg vervelend als je na het aanschaffen van onroerend goed erachter komt dat er sprake zijn van bepaalde vergunningen.

Tip 2: Bekijk de eigendomsinformatie

Als tweede tip is het altijd goed om de eigendomsinformatie te raadplegen. Deze kun je wederom op diverse websites vinden. Door het raadplegen van deze informatie weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en krijg je inzicht wie de huidige bezitter is. Hierdoor kun je kijken of het om een particulier persoon gaat of om een bedrijf dat als doel heeft om winst te maken. Daarnaast kun je ook de historische aankoopwaarden bekijken waardoor je in een oogopslag inzichtelijk krijgt of het onroerend goed die jij wilt aankopen niet te duur is.

Tip 3: Maak een baten lasten analyse

Tot slot is het altijd verstandig om voorafgaande de aanschaf van onroerend goed de baten en lasten op een rij te zetten. Hierdoor weet je zeker dat je niet voor verassingen komt te staan als het gaat om de kosten. Je wilt immers voorkomen dat je onroerend goed koopt, die uiteindelijk zorgt dat je jouw eigen woning bijvoorbeeld niet meer kunt betalen.

You Might Also Like

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    nl_NLDutch