Zakelijk

GMU.Online legt uit hoe Google Adwords werkt

Heb jij een eigen onderneming of bedrijf? En verkoop je producten of diensten via het internet? Dan heb je ongetwijfeld wel eens van Google Adwords gehoord. Maar hoe werkt het adverteren in dit programma nou precies? GMU.Online zal proberen het zo eenvoudig mogelijk uit te leggen. Google Adwords werkt als een veiling. De hoogste bieder krijgt de hoogste plek in de zoekresultaten, zo simpel is dat. Helaas of wellicht juist wel goed, is dat de hoogste bieding lang niet het enige is waardoor je de beste plek kunt veroveren.

Google Adwords werkt als een veiling

Voor het aanmaken van Google advertenties in Adwords gebruik je zoekwoorden. Zoekwoorden die belangrijk zijn voor de diensten of producten die jouw bedrijf verkoopt. Dit kan één woord zijn maar ook een klein zinnetje. Je biedt dus als het ware op zoekwoorden. De prijs van een zoekwoord is afhankelijk van het aantal concurrenten die ook dit zoekwoord willen gebruiken in hun advertenties. Een gewild zoekwoord is dus duurder dan een wat minder belangrijk zoekwoord. Daar staat wel tegenover dat op dat gewilde zoekwoord vaker door potentiële klanten gezocht wordt. Het is dus steeds een afweging die je moet maken. Is dit zoekwoord belangrijk voor mijn diensten of producten? En ben ik bereid om een hoger bedrag te betalen? Je betaald het bedrag overigens pas op het moment dat er iemand daadwerkelijk op je advertentie klikt en je website bezoekt.

Waar komen de Google Adwords advertenties te staan?

De Google adwords advertenties worden getoond boven de organische zoekresultaten in de zoekmachine van Google. Maar sinds 2018 is Google Adwords veranderd in Google Ads. Er zijn nu meer advertentiemogelijkheden bij gekomen. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een beeldadvertentie te laten verschijnen op een gerelateerde andere website. Of jouw productafbeeldingen te plaatsen in Google Shopping. Mocht je jouw Adwords werkzaamheden willen uitbesteden aan GMU.Online dan maken wij indien je dit wenst een productieve mix van deze verschillende advertentiemogelijkheden zodat je een zo optimaal mogelijk resultaat kunt behalen.

Hoe verover je de beste advertentieplek in Google Adwords?

Google bepaald niet alleen de relevantie van de advertentie aan de hand van de bieding die je doet op het zoekwoord. Er wordt ook gekeken naar bijvoorbeeld de kwaliteit en de relevantie van het zoekwoord ten opzichte van jouw producten of diensten. Ook de landingspagina, de pagina waar jij jouw potentiële nieuwe klant naar toe stuurt vanuit de advertentie moet relevant zijn. Het schrijven van een sterke en kwalitatief goede advertentietekst zorgt er ook voor dat je advertentie hoger scoort.  Zoals je nu wel begrijpt, is het maken, instellen en optimaliseren van Google Advertenties een specialistisch klusje mits je het daadwerkelijk goed wil doen. Het is daarom niet geheel onverstandig om deze werkzaamheden uit te besteden aan een Google Adwords specialist als GMU.Online.

Wat doet GMU.Online?

GMU.Online heeft een eigen software systeem, waarmee Google Adwords advertenties op een zeer professionele manier kunnen worden opgesteld en geoptimaliseerd. Zo kunnen wij zien welke zoekwoorden het meeste resultaat hebben en hoe daarin de winst van het product zich verhoudt. Mede dankzij deze software maar ook vanwege onze expertise, kunnen wij onze klanten voorzien van de beste Google Adwords hulp die je maar kunt bedenken. Wordt jij klant bij GMU.Online, dan krijg je iedere twee weken telefonisch een update en bespreken we de resultaten met je. Zo ben jij geheel op de hoogte van alles wat er gebeurd voor jouw bedrijf in Google Adwords zonder hier zelf iedere dag tijd aan te besteden.

You Might Also Like

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    nl_NLDutch