Uncategorized

De beste refresh rate voor een gaming muis

betrouwbaar auto kopen

Wat betekent refresh rate voor een gamingmuis? Dit is namelijk een veelvoorkomende functie in beschrijvingen van gamingmuizen. Lees meer en ontdek hoe het jouw spelervaring ten goede komt. Deze blogpost zal een FAQ-stijlpost zijn, dus als je denkt dat er nog vragen ontbreken, kun je hieronder een reactie achterlaten.

Wat is refresh rate / polling rate?

Refresh rate is simpelweg het aantal keren per seconde dat de computer de muis vraagt ​​naar zijn positie.

Wat is de refresh rate van een muis voor gamers?

Gaming muizen tot nu toe hebben tot 4 verschillende refresh rates, afhankelijk van het model en de prijs. Als u een budget gamingmuis koopt, heeft deze waarschijnlijk de standaard refresh rate van 125Hz of 8ms.

Hieronder zal ik de 4 beschikbare refresh rates vermelden:

 • 125Hz of 8ms.
 • 250Hz of 4ms.
 • 500Hz of 2ms.
 • 1000Hz of 1ms.

Als je gaming-muis naar keuze 1 ms (of 1000 Hz) refresh rate vermeldt in de beschrijving, heeft deze waarschijnlijk en de 3 andere refresh rates beschikbaar. Deze zijn dan meestal configureerbaar in de software van de muis, die te downloaden is op jouw computer.

Is refresh rate belangrijk voor het kiezen van de beste gaming muis?

Refresh rate is wel een grote factor, aangezien sommige mensen een hoge apprecieren, en sommige mensen een lage refresh rate. Daarnaast zijn er nog veel meer factoren waar rekening mee gehouden moet worden, zoals:

 1. DPI: Hardwarematige sensitivity van de muis
 2. Gewicht: Er kan heel veel verschil in gewicht zitten in verschillende muizen, let er dus goed op
 3. Soort verbinding: Meestal zijn draadloze muizen slomer dan de bedrade variant, let hier dus goed op wanneer jij een gaming muis koopt.
 4. Extra knoppen: Sommige muizen bevatten extra programmeerbare knoppen aan de zijkant, dit kan van pas komen wanneer jij MOBA games speelt, zoals League of Legends.

You Might Also Like

Geen reacties

  Laat een bericht achter

  nl_NLDutch