shoppen

5 tips om schoenen met je outfit te combineren

schoenen matchen

Het kan erg lastig zijn om schoenen met kleding te combineren. Daarom is het heel erg belangrijk dat jij voor de aankoop denkt aan alle combinatiemogelijkheden. Hier zijn vijf tips om je een beetje op weg te helpen. 

1: Match de kleuren 

Als je ervoor zorgt dat de kleur van jouw schoenen past bij de meest kleuren in jouw kledingkast, dan zit je sowieso goed. Het staat heel flatterend als jij bijvoorbeeld blauwe schoenen combineert met een blauwe trui. Het is altijd een goede match als je dit doet. Je kunt ook ervoor kiezen om de schoenen in dezelfde tint te kopen maar dan een net iets donkerdere kleur. 

2: Effen of patroontjes

Als jij veel kleuren en patronen met elkaar gaat combineren krijg je al snel een chaotisch effect. Als je graag kleding draagt met patronen kun je dus het beste gaan voor effen schoenen. Witte sneakers of zwarte laarzen passen namelijk bij elke outfit. 

3: De juiste broek dragen

Het is ook super belangrijk dat jij de juiste broek draag. Bij het samenstellen van een outfit kun je het beste eerst denken aan de broek die je gaat dragen. Als je bijvoorbeeld vaak gaat voor jeans, kun je bijna alles wel daarmee combineren. 

4: Welke schoenen onder een rok

Met een broek is het vaak vrij makkelijk om schoenen uit te zoeken. Je kunt voor sneakers gaan maar ook voor laarzen. Bij rokken ligt dat wellicht een beetje anders. Vooral omdat je zoveel verschillende soorten rokken hebt. Onder een korte rok kun je heel mooi lange laarzen dragen. Dan oogt je gehele look wat minder bloot. Als je graag de illusie van lange benen wilt creëren dan kun je gaan voor enkellaarsjes. Dat oogt ook heel elegant. Als de rok over je knieën valt kun je ook laarzen helemaal vermijden. Dan zijn sandaaltjes of espadrilles ook super mooi. 

5: Ga voor de juiste sokken

Bij het samenstellen van een outfit zijn de sokken ook super belangrijk. Het is nu wel trendy dat je je sokken een beetje laat zien. Bijvoorbeeld bij een effen outfit kan een vrolijke sok heel gaaf staan. Maar als je toch liever je sokken wil verbergen moet je ervoor zorgen dat je enkelsokjes hebt. Deze zijn bijna bij elke schoenen onzichtbaar. 

You Might Also Like

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    nl_NLDutch