Uncategorized

Hoe houten tuinmeubelen te onderhouden

Hout is een van de meest populaire materialen voor tuinmeubelen. Het materiaal is robuust en past zich dankzij zijn natuurlijke uitstraling automatisch aan de uitstraling van de tuin aan. In tegenstelling tot bijvoorbeeld kunststof is hout ook extreem gevoelig. Vuil, regen, zon en insecten tasten het aan en het kan dof of beschimmeld worden.

Hiertegen dienen tijdig beschermende maatregelen te worden genomen. Net zoals houten meubelen in de winter meestal in de garage of een tuinhuis worden opgeslagen om ze te beschermen tegen het koude, natte weer, hoeven ze in de zomer niet continu aan zon en regen te worden blootgesteld. 

Na een zonnige dag in de tuin zet je hem het beste terug onder een veranda of ander afdak, maar bovenal moeten de meubels voorbereid zijn op het weer. In speciaalzaken of op internetzijn verschillende houtafwerkingsmiddelen verkrijgbaar waarmee houten meubelen tegen vocht en vervuiling kunnen worden beschermd. Houtglazuren zijn transparant en houden de nerf van het hout zichtbaar, terwijl houtlakken de nerf en structuur bedekken en een glad, uniform oppervlak creëren. 

De verf?

Glazuren gaan langer mee dan vernissen, die snel van het hout afbladderen. Alleen gekleurde middelen beschermen tegen vergeling door de zon, aangezien UV-licht door transparante middelen dringt. Voor deze koffer zijn kant-en-klare weerbeschermingsproducten beschikbaar. Tegen ongedierte helpt het om de meubels voor aanvang van het tuinseizoen een keer met houtbeschermingsmiddel te impregneren. 

Kort gezegd: veeg het meubel regelmatig af met een doek om vuil te verwijderen. Werk bovendien af ​​met een glazuur of onderhoud regelmatig met een houtolie. Op deze manier blijven de houten meubelen een mooi sieraad en perfecte zitgelegenheid in de tuin, ook bij weer en wind. 

You Might Also Like

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    nl_NLDutch