wonen

Heb jij het juiste hoofdkussen?

Het is misschien niet een onderwerp waar je regelmatig bij stilstaat. Maar heb jij wel het juiste hoofdkussen? Een goede nachtrust is belangrijk om voldoende energie te hebben en goed uit te rusten. Iedereen kent wel het gevoel van een slechte nachtrust, en het welbekende ochtendhumeur! Een juiste slaaphouding is belangrijk om je lichaam te laten rusten. Of je nu een zijslaper bent of voornamelijk op je rug slaapt, het is belangrijk dat je lichaam recht ligt. Van je benen, die volledige gestrekt dienen te zijn en je wervelkolom die horizontaal moet liggen, tot je hoofd en nek die in een natuurlijke houding liggen. Zo zorg je voor een optimale slaaphouding waarin je spieren en wervels kunnen ontspannen. Het juiste hoofdkussen zorgt voor ondersteuning van je hoofd zodat je nekspieren kunnen ontspannen en je comfortabel kan rusten.

Wanneer is het tijd om je hoofdkussen te vervangen?

Wist je dat de algemene levensduur van een hoofdkussen 18 maanden is? Voor de meeste kussens geldt dat na 18 maanden de kwaliteit afneemt en er onvoldoende steun geboden wordt. Het ligt ook aan het materiaal wanneer je kussen vervangen moet worden, memory foam kussens gaan wel tot 3 jaar mee. Hoofdkussens van natuurlijk materiaal gaan ook langer mee dan hoofdkussens van synthetisch materiaal. Kussens hebben vering nodig om zich aan te kunnen passen naar je slaapbewegingen. Wanneer je je kussen dubbelvouwt en weer terug vouwt, kan je zien of er voldoende elasticiteit in zit. Veert het kussen weer terug naar de originele staat of blijft er een diepe vouw inzitten? Wanneer het kussen niet eenvoudig weer terugveert is het een teken dat het kussen aan vervanging toe is. Je draait je gemiddeld wel 40 keer om in je slaap, het is dus belangrijk dat je hoofdkussen zich vormt naar je wisselende slaaphoudingen.

Uit welke soorten vullingen kan je kiezen?

Wanneer je op zoek bent naar het juiste hoofdkussen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Allereerst zijn er verschillende vullingen waar je uit kunt kiezen. Dons is nog steeds erg populair. Dit is voornamelijk van eendenveren of ganzenveren gemaakt. Deze kussens zijn licht van gewicht en liggen comfortabel. Ze houden gemakkelijk warmte vast terwijl ze ook voldoende lucht doorlaten. Verder kan je ook kiezen uit synthetische dons en polyester vulling. Dit is ook zacht materiaal, maar een stuk goedkoper dan dons. De kwaliteit wordt wel sneller minder en is eerder aan vervanging toe. Memory foam is ook erg populair. Dit vormt zich gemakkelijk naar je lichaamshouding  en voelt natuurlijk aan. Memory foam hoofdkussens zorgen voor een gelijkmatige verdeling van het lichaamsgewicht. Dit maakt dit materiaal vooral populair bij mensen met nekproblemen. Het zorgt voor een comfortabele lichaamshouding. Nadeel kan wel zijn dat het warmte vasthoudt, dus kan zweten en onaangename geuren veroorzaken. Welke vulling materiaal het beste is, dit kan per persoon verschillen. Welk materiaal je ook kiest, zorg dat je voor kwaliteit kiest. Je slaapt er elke dag 7 á 8 uur op en speelt een grote rol in het hebben van een goede nachtrust.

You Might Also Like

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    nl_NLDutch