Vrije tijd

Fun maar dan veilig

BDSM nieuwsgierigen moeten voorzichtig zijn. Het zijn niet alleen de mooie lichten en geluiden die het zo heet maken. Net als je denkt dat het voorbij is, word je wakker, en begint het weer van voren af aan. Om veilig te zijn is het raadzaam dat we elk ons eigen safeword kiezen. Wil je weten wat juist is voor jou? Dan is het handig om een bdsm test doen zodat je dit weet.

Hoewel je het op dat moment misschien niet weet, is het van vitaal belang dat je ons onmiddellijk kunt zeggen wanneer je er genoeg van hebt, en het is ook belangrijk dat je safeword betekenisvol is. Safewords zijn woorden die verbaliseert kunnen worden, die op zichzelf, wanneer ze uitgesproken worden, iets betekenen dat de scène onmiddellijk zou beëindigen. De woorden zijn er om je te beschermen tegen een partner die de controle verloren heeft en je mishandelt of slecht behandelt.

Veiligheid moet gerespecteerd worden

Ik heb zowel goede als slechte redenen gehoord waarom je in het echte leven geen safeword zou willen gebruiken, maar ik dring er bij je op aan om heel voorzichtig te zijn dat je geen fout maakt waardoor je safeword voor lange tijd niet meer gebruikt kan worden. In een ideale wereld worden safewords in je hoofd bewaard als een hulpmiddel voor tijdelijke controle. Als je er een hebt, kun je op een of andere manier een scène stoppen als je overweldigd wordt door angst of paniek, of door misbruik of slecht gedrag van je partner. Veilige woorden bestaan al heel lang, maar het zou me verbazen als velen van ons er nog nooit een hebben gebruikt.

Het juiste safeword kiezen

Velen van ons gebruiken ze op een of andere manier elke keer als we spelen, hetzij voor rollenspel en veilig spel, of voor het voorspel en plezier. Het is van kracht zodra ik het woord zeg. Als je een safeword laat vliegen, gebruik je het niet langer tegen hem, noch erken je de aanwezigheid ervan, maar het is effectief om het helder in je hoofd te houden, zodat je het in de volgende scène kunt gebruiken. Voor sommige mensen kunnen safewords moeilijk te gebruiken zijn.

Het is niet ongewoon dat mensen het heel moeilijk hebben om ze te gebruiken, en dat kan te maken hebben met het feit dat ze nog geen relatie hebben opgebouwd waarin ze elkaar genoeg kunnen vertrouwen om toe te geven wanneer de scène veel te ver is gegaan. Ik denk dat dit een ernstig probleem is, en dat het veel mensen op een zeer negatieve manier beïnvloedt. In het echte leven zien we safewords als toverstafjes die een scène onmiddellijk van een enge in een leuke kunnen veranderen. Dit is niet de manier waarop ze moeten worden gebruikt, en ze kunnen sommige mensen echt verward en zelfs bang maken.

You Might Also Like

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    nl_NLDutch