Vrije tijd

Tips voor het ontwerpen van een persoonlijk tegeltje

cadeau

Tegeltjeswijsheden kent iedereen. Nog leuker is het wanneer je iemand een eigen tegeltje cadeau kan doen. Een eigen spreuk op een tegeltje blijft natuurlijk iets bijzonders. Daarom is het leuk om deze tegels zelf te ontwerpen. Een tegeltje met tekst bedrukken is online gemakkelijk te verzorgen. Dit kan je heel eenvoudig doen, maar het is wel belangrijk dat je het slim aanpakt. Daarom vind je op deze plek enkele tips die jou gaan helpen om het beter aan te pakken.

De juiste plek kiezen

Wanneer je de editor van een online tool gebruikt voor een tegeltje maken, doe dit dan wel zoals dat aangegeven is. Dat betekent dus dat je bijvoorbeeld het daarvoor aangegeven tekstvak met de stippellijn benut. Zorg ook dat jouw tekst en ontwerp binnen die lijnen blijven. Dit doe je om niet in de problemen te komen met de bolling van de tegeltjes. Wanneer je zorgt dat je binnen het ontwerp blijft, dan zal het goed zichtbaar zijn.

Verwijder de tekstvakken

Wie via een editor aan de slag gaat, ziet dat er in de vakken al tekst staat. Dit vak blijft altijd staan, ook wanneer je een nieuw vak opent. Daarom is het belangrijk dat je de vakken altijd leeg maakt en verwijdert. Je wilt niet dat er ergens op je tegeltje bijvoorbeeld “uw tekst hier” komt te staan omdat je een vakje vergeten bent. Kijk dit dus altijd goed na voor je het ontwerp definitief maakt en doorstuurt.

Eigen fouten eruit halen

Wanneer je een tegeltje maakt, is het wel belangrijk dat alles er goed en strak uit komt te zien. Zitten er fouten in het ontwerp? Of zitten er spelfouten in de tekst? Dan moet je die er natuurlijk wel eerst uit halen. Dit wordt niet meer achteraf gedaan. Daarom is het je eigen verantwoordelijkheid om dit te doen. Laat eventueel nog even iemand anders kijken of de tekst klopt en of er geen fouten meer in het ontwerp zitten. Zo ben je er echt zeker van. Wanneer je het thuis krijgt en open maakt, kan je er ook echt blij mee zijn.

Een editor gebruiken

Wanneer je het echt goed aan wilt pakken, dan kan je het best gewoon altijd met de editor werken. Dit maakt het ontwerpen gewoon net wat gemakkelijker. Hier kan je alles wat je nodig hebt vinden en direct goed aan de slag met het ontwerpen ervan.

You Might Also Like

    nl_NLDutch